eDice

eDice Dog Back Design Solutions 2014Download_on_the_App_Store_Badge_US-UK_135x40Voorjaar 2014: Afgelopen maanden is een electronische dobbelsteen, genaamd eDice, door Dogback Design Solutions ontwikkeld. Het doel van dit project is om de ontwikkelstappen van ontwikkelkit, via prototype naar eindprodukt te laten zien aan de bezoekers op de ESEF. In nauwe samenwerking met Dogback Design Solutions is een bijbehorende iOS applicatie gemaakt: een Yahtzee spel waarin de interactie met de draadloos communicerende eDice tot uitdrukking komt.

Dit ontwikkeltraject kent een drietal fases:

eDice-devkit-blurred-300x2401. In de haalbaarheidsfase is begonnen met een standaard ontwikkelbord en een basis iOS applicatie waarin met name de Bluetooth 4.0 (low energy) communicatie is uitgewerkt.

 

 

 

2. Daarna is een prototype ontwikkeld, hierin lag de focus op:

  • eDice exploded view Dog Back Design Solutions 2014mechanisch ontwerpEdice-interior
  • electronisch ontwerp
  • positie orientatie software
  • iOS Yathzee spel

eDice-proto-225x300 3.Uiteindelijk is het eDice prototype doorontwikkeld tot een dobbelsteen die er in gebruik en uiterlijk net zo uit ziet als een normale dobbelsteen.

finalDiceTable

finalDice3D

 

 

Al met al is dit een leerzaam traject geweest waarin we onze kennis en vaardigheden goed hebben kunnen laten zien.

Om een goed beeld te krijgen moet u natuurlijk eens met de eDice hebben gespeeld, dat kan van 11 t/m 14 maart op de ESEF A046 in Hal 1.

Voor meer informatie kunt u uiteraard ook contact opnemen met Dogback Design Solutions of loop4ever.

Persbericht 4 maart 2014:

DBDS Persbericht - ESEF - eDice 4 maart 2014